Jdi na obsah Jdi na menu
 

speciálka mondénů a texanů Hu - Kerekegyhaza 2015

26. 1. 2015

Konečně jsem si splnil přání - podívat se na speciálku maďarského klubu chovatelů mondénů. Každoročně se tato akce koná v obci Kerekegyhaza, ještě asi 80 km od Budapešti.

Počasí nám nepřálo. Cestou jsme museli několikrát, kvůli sněhové kalamitě, měnit trasu. Nakonec, i když s tříhodinovým zpožděním proti plánovanému času, jsme se dostali na místo. Pěkná, dostatečně velká tělocvična místní školy, ve které bylo vystaveno 384 mondénů a 223 texanů. Dostatečně široké uličky mezi řadami výstavních klecí a velmi dobré osvětlení, umocňovalo pěkný zážitek a možnost kvalitní prohlídky všech vystavených jedinců.

Tak dalekou cestu jsem vážil i proto, že mojím záměrem bylo, doplnit můj chov ještě o dva kusy 1,0  a tím vytvořit předpoklady pro co možná nejlepší vytvoření chovných párů pro sezonu 2015.

Hodně zklamán jsem byl z toho, že žádný z 1,0, o kterého jsem projevil zájem, nebyl prodejný. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si tam zakoupil kvalitního holoubka modrého kapratého, kterého vystavil můj kamarád Peter Cedula ze Slovenska. yeslaugh No .......? i takové věci se stávají.

Celkově jsem byl, i přes potíže s cestováním, s výstavou spokojen. Nikdy předtím jsem neviděl mondény v takovém počtu soustředěné na jednom místě a ve velmi mnoha případech v takové vynikající kvalitě.

Po rozkliknutí níže uvedeného odkazu si můžete prohlédnout oceňené holuby z této výstavy i další snímky z průběhu výstavy. A ještě o kousek níže je několik málo mojich foto z této akce.

Hezký den.  smiley

 

http://www.mondainklub.hu/2015-fajtaklub-kiallitas-kerekegyhaza/