Jdi na obsah Jdi na menu
 

CV SR a 1. výstava V4 - Nitra 2016

583d4ac3b0145.jpg

Termín výstavy v Nitře, která byla v letošním roce pojata nejen jako celostátní SR, ale i jako 1. výstava Visegrádu, je tady a po pečlivých přípravách svých svěřenců se i s kamarádem Josefem Hajdou (vynikající chovatel králíků TČ) vydáváme směr Nitra.

Hned po příjezdu a vstupu do výstavních prostor holubů si potvrzujeme každoroční poznatek - velmi dobré výstavní podmínky s prostornými klecemi, všude čisto a pořádek, ochota a vstřícnost pořadatelů a již v době přebírání zvířat dobrá, přátelská atmosféra.

Stejná a ještě lepší atmosféra panuje i v neděli, kdy jsme s Josefem výstavu navštívili. Nedělní prožitek je umocněn setkáním s kamarády - chovateli ze Slovenska, Maďarska, ale taky od nás. U klecí s holuby bylo možno slyšet kromě češtiny a slovenštiny i maďarštinu, polštinu, potkali jsme návštěvníky z Rumunska i Rakouska.

Pro návštěvníky a vystavovatele byl servis na velmi dobré úrovni vč. zabezpečení možnosti občerstvení a stravování.

V expozici 60-ti mondénů jsem vystavil 2 čtyřčlenné kolekce svých modrých černopásových, s hodnocením v rozmezí 93 b. - 96 b. Letošní holubička, ohodnocená 96 b. získala titul Šampión SR a Visegrádu. Titul Mistr SR a Visegrádu získal kamarád Miro Dobiš, na velmi vyrovnanou a nádhernou kolekci plavých červenopásových, s celkovým počtem 380 b. a taky získal ČC na holuba z této kolekce.

V expozici mondénů bylo možno shlédnout mnoho barevných rázů, kteří se celkově vyznačovali velmi dobrou kvalitou.

Celkový dojem z výstavy je velmi dobrý. Pochvalu si oprávněně zaslouží pořadatelé, kteří mají velké zkušenosti z pořádání této výstavy a dokáží je každoročně zúročit v téměř bezchybný výsledek a celkový dojem.

Na závěr ještě uvádím, že kamarád Jožka Hajda na ty své třísláky získal titul Mistr SR a Visegrádu. Takže cestou zpět na Valachy bylo veselo. laughyes